930 x122 grota rece

greva

Inspectoratul Şcolar Argeş, precizări de ultimă oră privind greva elevilor

Inspectoratul Şcolar Argeş, precizări de ultimă oră privind greva elevilor (detalii despre acest subiect, AICI).

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

„Având în vedere Comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean al Elevilor Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș face următoarele precizări:

– respectă dreptul la libera exprimare a elevilor într-o țară democratică;

Citiți și: Argeș. Bravo lor! Note de 10 la simularea pentru BAC 2024!

– dezaprobă modalitatea de manifestare a acestui drept, prin organizarea unei greve concretizate în data de 17 ianuarie 2022, care presupune absentarea de la orele de curs și încălcarea prevederilor art. 10, lit. b) din Statutul elevului, aprobat prin Ordinul MENCȘ 4742/2016.

 

 

În aceste condiții, corpul profesoral din județul Argeș va respecta, cu rigoare, conduita didactică, iar părinții elevilor implicați sunt invitați la o evaluare obiectivă a situației date, neeludând atât drepturile și obligațiile statutului de elev, cât și consecințele nerespectării acestora”, a transmis prof. Alina Manea, Inspector Şcolar General, într-un comunicat.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

  • Comunicatul atenționează profesorii și părinții asupra consecințelor nerespectării Art.10, lit.(b) din Statutul elevului (dreptul la protest, „fără perturbarea orelor de curs”).
    1) Pentru elevii care nu au absențe nemotivate, o zi de absențe nu va avea nici o consecință.
    2) Pentru profesorii care nu vor absenta și care vor înregistra absențele elevilor în catalog nu va fi nici o consecință.
    3) Această perturbare (neviolentă) a orelor de curs este un protest față de ceea ce reprezentanți ai elevilor consideră că este o perturbare, de către minister, a învățământului. Din 1990 încoace, dezordinile (=perturbările) în învățământ au fost produse în primul rând de către guvernanți. Culeg ce au semănat.
    4) S-ar putea spune că zilnic unii elevi sunt în grevă… Dar același lucru se poate spune și despre unele cadre didactice. Sau despre cei din administrația publică. Sau din Parlament. Argumentul care vizează generalizarea cazurilor condamnabile a fost folosit pentru a compromite protestul oricărei categorii sociale. Intensitatea argumentului variază în funcție de pericolul pe care îl reprezintă protestul pentru stabilitatea de moment a celor care dețin puterea politică: compară cadrele MAI cu personalul TESA din școli…

  • Aș adăuga că în acest caz (nu e prima dată) Ministerul se confruntă nu cu elevi corigenți, repetenți sau cu note la purtare de 6 și 7 (ceea ce nu trebuie interpretat ca etichete definitive), ci cu „elita”, cei „buni la carte și cuminți”. De aici probabil și iritarea autorităților. De aceea, poate purtătorii de cuvânt ai elevilor ar trebui să întrebe, ca un celebru comic de odinioară: „Deranjiem…?”.
    Inspectoratul nu este deranjat de o zi fără cursuri (nu a fost niciodată deranjat de asemenea zile la final de semestru), ci de semnificația propusului absenteism (propus, nu știm încă în ce măsură se va realiza). Probabil mai deranjat dacât dacă era un chiul pentru a atenționa asupra schimbărilor climatice.

  • Copii, obțineți media 9,50 și atunci veți primi burse ! Din acest Consiliu al elevilor din Arges,cine sunt cei care fac parte, cine i-a ales,ce și pe cine reprezintă? Sunt elevi care parcurg kilometri pe jos ,pentru a ajunge la scoala ,dar nu am văzut nicio sesizare a ,, marelui Consiliu „,iar exemplele pot continua…Despre burse,s-a vorbit din 2021,deci, se știa schimbarea criteriilor! Ca părinte,nu pot sa-mi educ copilul la cerșit,ci sa-l sfătuiesc să învețe,să munceasca pentru a obține ceva,deoarece ,,tineri frumoși și liberi” vor bani mulți,fără pic de efort.Toți elevii să obțină 9,50 și atunci vor fi ,,forțați ” să acorde burse !

  • Vr spune:

    Grevistii de azi, analfabetii de maine …..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90