NOR CURIER 930X122

ipj arges

Întâlnire specială între polițiști și copii: Au împodobit bradul

În cursul zilei de marți, 21 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Argeş au desfăşurat activităţi preventive deosebite, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic, la Școala Gimnazială Izvorani.

Citiți și: Orice viață contează! Cum au salvat polițiștii o barză rănită

Poate că un moment mai potrivit de a scoate la suprafață exemplele frumoase și bunătatea, decât perioada sărbătorilor, nu există.

Pe aceste aspecte au mizat și polițiștii Biroului Siguranță Școlară, care, beneficiind de complicitatea cadrelor didactice, au organizat o întâlnire deosebită cu elevii claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a, din cadrul Școlii Gimnaziale Izvorani, în cadrul proiectului interactiv A BOOK is a GIFT you can open AGAIN&AGAIN .

Citiți și: Decisiv în Găvana: Surpriză neașteptată pentru polițiști! Intervenția serii

Într-un decor specific perioadei, cu ornamente și instalații luminoase, copiii au pregătit un brad special, din cărți, pe care polițiștii l-au împodobit cu vorbe bune, așternute pe hârtie.

Oamenii legii le-au pregătit elevilor un joc: fiecare copil a ales un bilețel și a avut misiunea de a-l citi în fața colegilor și de a expune propriile păreri sau experiențe, în legătură cu citatul ales.

„Mai mult câștigi prin iertare, decât prin violență!

Ceea ce ești, se vede în ceea ce faci!

Cel ce zâmbește în loc să țipe, este întotdeauna cel mai puternic!

Vrei să ai succes? Caută să fii bun când nimeni nu te vede!

Nu uitați efectul de bumerang. Oferiți doar ceea ce ați dori să primiți!

_ Spune STOP, împreuna cu noi, RĂUTĂȚILOR DIN ȘCOALĂ!!!_

Victoria obținută prin violență este echivalentul unei înfrângeri, pentru că este temporară!”, acestea sunt doar câteva dintre mesajele pregătite, cu tâlc, de polițiști.

POLIȚIȘTII I-AU RĂSPLĂTIT CU BOMBOANE 

Copiii au învățat lecții prețioase și au înțeles că problemele se pot rezolva mai ușor și mai repede, fără violență.

Și pentru că s-au implicat în activitate, polițiștii i-au răsplătit cu bomboane, iar elevii i-au impresionat plăcut pe polițiști, demonstrând că au înțeles cele transmise, atunci când au ales să își împartă unii, altora, cărțile ce formaseră bradul special din clasa lor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90