New Profesional Consult 930 x 122

elevi

Interdicție nouă pentru elevi!

Interdicție nouă pentru elevi!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Pe lângă interdicția de vânzare către cei ce nu au împlinit 18 ani a țigaretelor electronice sau altor dispozitive similare, un proiect de lege trecut recent de Parlament va stabili clar că elevii vor avea interdicție la fumat în școli.

Indiferent dacă vorbim despre produse care conțin tutun sau țigări electronice (cu sau fără nicotină).

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Ministerul Educației va trebui să stabilească, în următoarea perioadă, sancțiunile aplicabile elevilor care nu vor respecta interdicția.

Mai exact, în Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun va scrie că:

,,se interzice pentru elevii din toate unitățile de învățământ fumatul, precum și utilizarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului”.

Interdicție nouă pentru elevi!

În forma sa inițială, proiectul lăsa în seama școlilor stabilirea unor măsuri coercitive aplicate elevilor care nu vor respecta această interdicție.

Dar, la camera decizională din Parlament, respectiv la Camera Deputaților, proiectul a fost modificat.

Astfel că sarcina de a stabili sancțiunile ce se vor aplica elevilor revine acum Ministerului Educației.

Astfel, Ministerul Educației va trebui să stabilească, ,,prin Regulamentul-cadru de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, sancțiunile aplicabile elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea/ deținerea și utilizarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului, în incinta unităților de învățământ”.

Reprezentanții școlilor vor trebui să prevadă, în regulamentul intern, că încălcarea acestei interdicții reprezintă abatere disciplinară gravă.

Și, de asemenea, să afișeze în spaţiile închise, adică cele care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indicatoare.

Prin care să se indice că fumatul e interzis şi să apară simbolul internaţional folosit în cazul acestei interdicții.

Respectiv țigareta barată de o linie transversală.

Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3