930×122 POSADA 5

interviu

INTERVIU CU O DOAMNĂ DE POVESTE: „PITEȘTIUL ESTE A DOUA CASĂ PENTRU MINE!”

Zilele trecute, Stela Popescu a făcut parte din juriul primei ediții a festivalului-concurs de muzică ușoară „Vasile Veselovski”, desfășurat la teatrul „Alexandru Davila” din Pitești.

Citiți și: Primul interviu după 8 luni: Regret, unii nu meritau să fie în jurul meu! EXCLUSIV

Nu am ratat ocazia să-i luăm un interviu acestei doamne de poveste a umorului și a teatrului de revistă românesc. Veți afla și ce amintiri o leagă de orașul nostru.

„Pregătim o sărbătorire a revistei românești”

Citiți și: STELA POPESCU ŞI PAULA SELING, ÎN PITEŞTI LA FESTIVAL

Cum arată o zi obișnuită din viaţa dumneavostră?

-La 7:30-8 încep ziua în mod curent… Muncesc enorm, dar acum muncesc de obligaţie. Știi, dacă ai intrat în horă nu mai poţi să dispari, trebuie să mergi înainte când poţi, când nu mai poţi, nu mai poţi şi gata…

Simţiţi că publicul s-a schimbat în ultimii ani?

-Nu mi se pare altfel, e la fel, publicul nu s-a schimbat. Este o idee greşită cand spunem că publicul cere asta. Nu e adevărat, publicul are bun simţ, vine la teatru şi alege, publicul e inteligent.

Aveți un program aglomerat!

-Da, am avut o mie de joburi! Am lansat de curând o carte de bucate cu cele mai bune preparate din Basarabia, luni am premiera musicalului ”Soacra cu trei nurori”, după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă, la Opera Comică pentru Copii. La sfarşitul anului, la Teatrul de Revistă „Constantin Tanase” o să scoatem o premieră cu amintiri din vechea revistă, de acum 10-15 ani, este un fel de sărbătorire a revistei româneşti.

„Piteştiul este a doua casă pentru mine!”

Sunteţi timp de două zile conectată la viaţa din Pitești. Ce amintiri vă leagă de oraşul nostru?

-Am avut şi colegi care au jucat aici. Sorin Gheorghiu, Sebastian Drăgan erau colegii mei de clasă, jucam pe vremuri şi făceam aici o stagiune permanentă. Piteştiul a fost pentru mine o a doua casă! Piteştiul, Ploieştiul… făceam stagiune permanentă.

Aţi format şi formaţi un cuplu cu domnul Alexandru Arşinel. Care mai este starea dânsului de sănătate?

-Se simte bine. A început să joace. Uşor, aşa, că nu are voie la deplasări. A avut o operaţie îngrozitor de grea şi încă aşteaptă, e monitorizat ca să vadă ce se întâmplă.

S-au clarificat toate discuţiile aprinse legate de acel transplant?

-Da! Asta a fost o răutate, oamenii sunt câteodată aşa de răi! Acolo a existat un motiv pentru care băiatul acela s-a luat de el. A făcut un program, un proiect la un post de televiziune, să repună pe scenă nişte piese pe care el le-a jucat particular prin ţară. Dar ca să capete credit şi succes, a vrut să jucăm câţiva actori buni piesele lui, însă noi l-am refuzat, şi eu şi Arşinel. De ce l-am refuzat? Am avut norocul cu 2-3 zile înainte de a face proiectul cu el să mă uit la o emisiune de-a lui. Erau nişte gesturi atât de triviale, totul era atât de vulgar, încât am refuzat. Publicul nu suportă ca noi actorii să facem orice porcărie… Erau nişte gesturi atât de ordinare! Ar fi spus lumea că s-a tâmpit Stela, ce caută ea la această combinaţie? El nu a câştigat nimic, lumea îl vede, ştie ce face…

„De sărbători, 10 zile nu vreau să aud pe nimeni, numai pe familia mea!”

Cum îşi petrece Stela Popescu sărbătorile de iarnă?

-De sărbători nu mă duc nicăieri, stau acasă cu familia mea. 10 zile nu vreau să aud pe nimeni, numai pe familia mea!

Unde aţi petrecut cel mai frumos Crăciun?

-Toate Crăciunurile sunt frumoase, mai ales că eu sunt născută pe 21 decembrie. Și pentru că e atât de aproape de Ajun, leg aceste sărbători şi de obicei iese foarte frumos. Îmi place să primesc, să am casa plină de prieteni și abia aştept cadourile de Crăciun.

Un meniu special de sărbători aveţi?

-Toata lumea de sărbători alege mâncarea clasică, tradiţională, aproape că pentru asta aştepţi sărbătorile de iarnă!

555 X 222 CAPRA
eurial 570×90