Donaris 930 x 122

amenzi

Interzis pentru cei care stau la bloc! Se poate face pușcărie, amenzile sunt uriașe!

Interzis pentru cei care stau la bloc! Se poate face pușcărie, amenzile sunt uriașe!

Citiți și: Se întâmplă în Pitești și autoritățile recunosc: „Insalubru și inestetic”. Ce soluție s-a găsit

Românii care locuiesc la bloc trebuie să fie conștienți de faptul că orice modificare a apartamentului fără autorizație poate atrage amenzi considerabile.

Și, în unele cazuri, chiar pedepse cu închisoarea.

Citiți și: Revoltă mare pe Trivale! Au pățit-o grav!

Una dintre cele mai frecvente modificări ilegale este închiderea balconului fără obținerea unei autorizații prealabile de la primărie.

Un fapt interzis conform legislației în vigoare, conform Capital.ro.

Conform Legii nr. 50/1991, închiderea balconului fără autorizație este ilegală și poate atrage amenzi de până la 100.000 de lei.

În anumite cazuri, în funcție de gravitatea și complexitatea situației, se poate decide și pedeapsa cu închisoarea până la 3 ani.

Pentru a închide legal balconul, este necesar să obții o autorizație de construcție de la primărie.

Procesul include depunerea unei solicitări la Biroul de Avize și Acord Unic din Primărie.

Însoțită de acordul scris al asociației de proprietari și de o documentație tehnică elaborată de un proiectant autorizat.

Motivul principal pentru care închiderea balconului necesită autorizație este că astfel de modificări pot afecta structura blocului și pot crea probleme pe termen lung.

Interzis pentru cei care stau la bloc! Se poate face pușcărie, amenzile sunt uriașe!

Autoritățile doresc să prevină astfel de riscuri și să asigure că toate lucrările se desfășoară în conformitate cu reglementările urbanistice.

În orașele mari, primăriile respectă reguli stricte privind aspectul fațadei blocurilor.

Ceea ce înseamnă că solicitările de închidere a balconului pot fi respinse pentru a menține un aspect uniform și estetic.

În plus, experții în urbanism trebuie să efectueze o inspecție a balconului pentru a evalua eventualele modificări față de proiectul inițial al clădirii.

Proprietarii de garsoniere sau apartamente care închid balconul fără autorizație se expun unei amenzi minime de 1.000 de lei, dar aceasta poate ajunge până la 100.000 de lei.

Autorizația obținută este valabilă pentru câteva luni, în funcție de complexitatea lucrărilor.

Iar proprietarii au obligația legală de a notifica Inspectoratul de Stat în Construcții cu privire la începerea lucrărilor.

În situații extreme, absența unei autorizații poate conduce chiar la pedeapsa cu închisoarea.

În special dacă imobilul este un monument istoric sau se află într-o zonă protejată prin lege.

Astfel, este esențial ca românii care locuiesc la bloc să respecte legislația și să obțină toate avizele necesare înainte de a efectua modificări semnificative în apartamentele lor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90