930×122 CAPRA 5

amenda

Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

Citiți și: Atenție, șoferi! Restricții majore pe cel mai circulat drum

Conform prevederilor Codului Rutier, există mai multe situații în care parcarea unui autovehicul este interzisă, având consecințe legale serioase pentru cei care încalcă aceste reguli.

Iată câteva dintre aceste situații:

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

 – Interzicerea Oprii Voluntare:

În toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară, parcarea este, desigur, interzisă și ea.

 – Zona de Acțiune a Indicatorului „Staționarea Interzisă”:

În orice loc unde există un indicator rutier care semnifică „Staționarea Interzisă” și marcajul corespunzător, parcarea este interzisă.

 – Drumuri Publice cu Lățime Mai Mică de 6 metri:

Pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 metri, parcarea este interzisă.

 – Căile de Acces către Proprietăți:

În dreptul căilor de acces care deservesc proprietăți alăturate drumurilor publice, parcarea este, de asemenea, interzisă.

 – Pante și Rampe:

Parcarea este interzisă în zonele cu pante și rampe, unde oprirea ar putea crea pericole pentru circulația rutieră.

 – Zone cu Indicatori Specifici de Staționare Alternantă sau Limitată:

În locurile unde sunt instalate indicatoare cu semnificația „Staționare Alternantă” sau „Zona de Staționare cu Durată Limitată”, parcarea în afara perioadelor sau zonelor permise este interzisă.

Interzis pentru șoferi! Amendă uriașă!

Amenda minimă pentru parcarea neregulamentară este de 2 puncte de amendă.

În 2024, punctul de amendă este calculat la valoarea de 5% din salariul minim brut, ceea ce înseamnă că amenda pentru parcarea neregulamentară pornește de la 330 de lei.

Pentru staționarea neregulamentară, sancțiunile sunt mai severe, cu o amendă de până la 825 de lei și 3 puncte de penalizare.

Aceste amenzi se aplică și în cazul parcării sau staționării pe spații verzi sau în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate.

Pe autostradă, staționarea sau parcarea în alte locuri decât cele desemnate poate atrage o amendă de aproape 1.000 de lei.

În concluzie, respectarea regulilor privind parcarea este esențială pentru a evita sancțiunile legale și pentru a contribui la siguranța și fluiditatea traficului rutier.

Detalii, AICI

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • David spune:

    Din pacate regulile de circulatie sunt mai mult optionale in Romania. Pentru multi este suficient sa faci chestionare pe …. astfel incat sa iti obtii examenul teoretic si gata, nu se pune aproape deloc in practica si ce se invata chiar si din acele intrebari.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90