930 x122 grota rece

filarmonica pitesti

IONUȚ OLARIU, ÎMPOTRIVA PRELUNGIRII SUSPENDĂRII CONTRACTELOR DE MUNCĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare online a Consiliului Local Pitești de astăzi, 28 mai, se află și un „Raport privind acțiunile întreprinse la Filarmonica Pitești în contextul epidemiei Covid-19”, document în care arată că „se menține suspendarea contractelor de muncă/colaborare pentru personalul care desfășoară activități cultural-artistice, până la reluarea activității” (subiectul, AICI).

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Este vorba de cei 39 de salariați care, în martie, s-au trezit fără activitate și în cazul cărora, luna trecută, se decisese deja o prelungire a suspendării contractelor.

Consilierul local Ionuț Olariu a anunțat că va vota împotriva prelungirii suspendării.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

„NU susțin suspendarea contractelor de muncă la Filarmonica Pitești!
În calitate de consilier local al Piteștiului, respectiv în calitate de angajat într-una din instituțiile de cultură din județul Argeș, bineînțeles că sunt CONTRA suspendării contractelor de muncă la Filarmonica Pitești – una din prestigioasele instituții ale culturii argeșene.
Mâine, în ședința Consiliului Local Pitești, va fi prezentat ”Raportul privind acțiunile întreprinse la Filarmonica Pitești în contextul epidemiei COVID-19”.
Printre alte lucruri, raportul prezintă faptul că angajații încadrați la anexa Cultură au fost din nou suspendați și trimiși în șomaj tehnic până la finalul lunii iunie!
Dacă am înțeles măsura inițială cu privire la acest lucru în lunile martie-mai, deși nici atunci măsura nu era legală (în instituțiile publice nu a existat șomaj tehnic), sub nicio formă nu sunt de acord cu această măsură și pentru luna iunie! Mai ales că Ministerul de Resort pregătește măsurile de relaxare, iar în scurt timp,  activitățile culturale vor fi repornite, bineînțeles cu unele măsuri de protecție!
Consider că artiștii trebuie să vină la lucru, trebuie să pregătească activitățile care vor urma! Pentru acest lucru este nevoie de înțelgere și sprijin din partea noastră!
Avem nevoie de cultură! Avem nevoie de solidaritate, mai ales în această perioadă!
Împreună putem sprijini cultura piteșteană și argeșeană!

P.S. Regret faptul că nu am cântărit cum trebuie acest raport și votul din comisie a fost pentru aprobare. Pe cale de consecință am ales să postez acest mesaj, solidar fiind cu întreg personalul Filarmonicii Pitești. Votul de mâine (cel care contează cu adevărat) o să fie CONTRA”, a scris consilierul local Ionuț Olariu pe pagina sa de Facebook.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90