New Profesional Consult 930 x 122

gheata

Atenție la porțiunile de drum cu polei sau gheață! Ce recomandă polițiștii argeșeni

Polițiștii argeșeni recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

Citiți și: S-au aprobat mii de locuri în plus la Academia de Poliție și la școlile de agenți

„Luați în considerare condiţiile meteo şi perioada calendaristică, fiind probabilă întâlnirea unor porțiuni de drum cu polei, sau chiar parte carosabilă acoperită cu gheață sau zăpadă, condiții în care este obligatorie dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă. Respectați limitele de viteză, pentru a putea opri în condiții de siguranță sau a limita consecințele unui eventual eveniment rutier, și nu bruscați volanul sau frâna, pentru a evita să pierdeți controlul asupra direcției de deplasare.

Totodată, pietonilor le recomandăm să se deplaseze pe trotuar sau pe cât posibil pe marginea părții carosabile, iar traversarea să o facă prin locurile permise, doar după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță.
Totodată, având în vedere condițiile meteo specifice, la traversarea drumului recomandăm să nu vă obturați câmpul vizual cu articole vestimentare voluminoase, astfel încât să puteți observa traficul, în special la traversarea drumului”, avertizează IPJ Argeș.

Citiți și: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenționale nu mai trebuie trimis la Poliție

Foto:  descriptiv (B1 Tv)

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441