EcoMoto 930×122

ipj arges

IPJ Argeș: Peste 5.000 de permise de conducere au fost reținute în 2021

Astăzi, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a făcut public bilanțul principalelor activități ale polițiștilor în anul 2021.

Citiți și: Argeș: Visezi să lucrezi în instituții de forță? Se fac înscrieri

Astfel, în anul 2021, polițiștii rutieri au participat la 2.420 de acțiuni organizate în județul Argeș, cu peste 50% mai multe față de anul trecut. Lunar, pe parcursul a două săptămâni, activitățile au fost organizate în sistem integrat Poliție Rutieră – Ordine Publică.

Cu ocazia acțiunilor, au fost constatate peste 1.200 de infracțiuni, au fost aplicate peste 59.000 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute peste 5.000 de permise de conducere și au fost retrase peste 2.200 de certificate de înmatriculare.

Citiți și: Imaginile video ale zilei! Oamenii au fost uimiți de ce au văzut

Numărul accidentelor grave produse în județul Argeș a scăzut cu 32% față de anul precedent. Totodată, a scăzut cu 29% numărul persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere.

Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

De asemenea, în anul 2021, polițiștii au identificat toți conducătorii auto care au părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor și efectuează cercetări, în 19 dosare. Aceste accidente s-au soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a 15 persoane.

Pe linia ,,legalității transporturilor rutiere publice”, în perioada analizată, au fost desfăşurate 304 acţiuni și au fost aplicate 2.772 de sancțiuni contravenţionale.

Pe linie de sistematizare a circulației, s-au înaintat 68 de materiale cu propuneri, către autoritățile locale, care să conducă la creșterea fluenței traficului rutier și la prevenirea evenimentelor rutiere.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3