930X122 MAIA

amenzi

IRESPONSABILI. AMENZILE PAR SĂ CURGĂ DEGEABA ÎN ARGEȘ

În ultimele 24 de ore, aproape 250 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Citiți și: Codul Rutier 2025. Amenzi pentru șoferii care circulă astfel

„În ultimele 24 de ore, 131 de societăți din 175 de locaţii au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 334 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 76 de mijloace de transport în comun. De asemenea, cei aproape 250 de efective de poliție și poliție locală care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 2.626 de persoane.

Au fost organizate 38 de acțiuni punctuale (din care 35 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, Poliție Locală și reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural”, precizează IPJ Argeș.

Citiți și: Codul Rutier 2025: Schimbările ce te pot costa amenzi mari dacă nu le respecți

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.500 de lei, astfel:
-150 de sancțiuni, în valoare de 14.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-11 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00),
-4 sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, pentru operatorii economici care au organizat activități în spații închise pentru care au fost instituite restricții.

Exemple:

În ziua de 01 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au constatat că 3 operatori economici, de tip terase, au încălcat prevederile referitoare la modul de organizare a activităţii, prin compartimentarea spațiului fiind asimilabile spațiilor închise.
În urma celor constatate, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, iar reprezentanţii celor trei societăți au fost instruiți cu privire la modul de organizare, precum și la respectarea măsurilor de protecție individuală de către angajați și de către clienți, în cadrul activității comerciale.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat verificările privind activitatea unui operator economic din domeniul jocurilor de noroc, care funcționa la data de 24 noiembrie a.c., încălcând prevederile H.G. 667 din 12 noiembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, și Hotărârii CJSU 60 din 23 noiembrie 2020.
În urma celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

RECOMANDĂRI

Comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii afecțiunii care a adăugat provocări fără precedent vremurilor pe care le trăim.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor ca, în contextul creșterii numărului de persoane depistate cu această afecțiune, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

Ne dorim ca un număr cât mai mare de cetățeni să respecte prevederile legale, în primul rând prin înțelegerea și asumarea de către fiecare a recomandărilor cu caracter medical, astfel întât să fim nevoiți cât mai rar să aplicăm sancțiunile prevăzute de lege.

Recomandările, impuse prin norme legale, au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, de către fiecare cetățean, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul foarte ridicat de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Foto descriptiv: monitorulcj.ro

555×222  MAIA
HerasMed (570 x 90 px)