EcoMoto 930×122

Arges

Județe mai puține, cheltuieli mai mici. Ce se întâmplă cu Argeșul!

Județe mai puține, cheltuieli mai mici. Ce se întâmplă cu Argeșul!

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15 reprezintă o prioritate pentru reducerea cheltuielilor bugetare, susţin reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Conform sursei citate, CCIR a organizat o întâlnire de lucru cu importante organizaţii patronale şi profesionale sectoriale din România.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Discuţiile s-au axat pe situaţia economică actuală, posibilităţile de dezvoltare şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti şi modalităţile de reducere a cheltuielilor publice.

Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Alba-Iulia, Târgu Mureş, Bacău, Braşov.

Se poate prelua acest model şi în cazul judeţelor, mai ales că în Constituţia României nu se vorbeşte de un anumit număr de judeţe.

Evident, acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenţi, fiind, totodată, şi un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente şi transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiţi în economia românească”, menționează CCIR, citată de Gândul.ro.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    CCIR susține adoptarea și punerea în aplicare la nivel național, a politicilor promovate de Camera de Comerț Internațională, de către autoritățile guvernamentale, agențiile administrative și alte instituții. Ce interese susține CCIR? Este o organizație a mediului de afaceri care susține interesele celor afiliați. „Modalități de reducere a cheltuielilor publice ” – când nu sunt bani nu poți spune că reduci cheltuielile.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90