930×122 CAPRA 5

cătălin predoiu

A FOST PROPUS UN NOU ȘEF PENTRU DNA

A fost propus un nou șef pentru DNA: procurorul Crin Bologa. Propunerea a fost anunțată astăzi de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, după finalizarea selecției candidaților pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție – Structura Centrală.

Citiți și: Polițist reținut de DNA. A luat șpagă 15.000 de euro pentru două permise

„În vârstă de 47 de ani, Crin Bologa a absolvit în 1995 Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, după care a lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău.

Din 1999 și până în 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar în 2005, la doar 33 de ani, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, fiind, la acea vreme, cel mai tânăr procuror ajuns într-o funcţie atât de importantă.

Citiți și: Șef de partid, reținut de DNA pentru trafic de influență!

Invocând motive familiale, Bologa a renunţat la acest post în ianuarie 2008 şi s-a reîntors ca simplu procuror la Parchetul sălăjean. Un an mai târziu a preluat şefia Secţiei Judiciar, pe care a asigurat-o până în 2013, când a devenit prim-procuror al judeţului”, informează știripesurse.ro.

Potrivit procedurii, propunerea ministrului va ajunge în analiza Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va da un aviz. Ulterior obținerii avizului, ministrul Justiției îi va prezenta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, care va face (sau nu) numirea.

Tot astăzi, Cătălin Predoiu a anunțat și propunerea pentru șefia DIICOT (Giorgiana Hosu) și, respectiv, pentru postul de procuror-general (Gabriela Scutea). Procedura de numire în ambele situații este similară celei din cazul propunerii pentru șefia DNA.

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570×90 MAIA