930 x122 grota rece

dna

ACUZAȚI DE DNA CĂ L-AR FI FAVORIZAT PE NICOLESCU

Expertul criminalist Gheorghe Nicola și expertul contabil Ioan Scarlat au fost trimiși în judecată de DNA. Cei doi sunt acuzați de procurorii anticorupție că i-ar fi favorizat pe Constantin Nicolescu și Grigore Dobre într-un dosar DNA în care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș și, respectiv, administratorul societății Zeus erau judecați.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților NICOLA GHEORGHE, expert criminalist autorizat la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului, și SCARLAT IOAN, expert contabil autorizat la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului, fals intelectual și uz de fals. (…)

La data de 6 februarie 2013 procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați, între care Nicolescu Constantin, președinte al Consiliului Județean Argeș (foto), Dobre Grigore, asociat și administrator la SC ZEUS S.A., și Didea Ionel, notar public la data respectivă, cu privire la comiterea unor infracțiuni de corupție de către persoane cu funcții de conducere din cadrul Consiliului Județean Argeș, în contextul atribuirii preferențiale în cursul lunii martie 2009 a contractului de achiziție publică cu titlul „Normalizare condiții de trafic pe drumurile județene prin reabilitarea a două poduri afectate de inundații” (…)

Citiți și: Revoluție în Biserica Ortodoxă Română!

Dosarul respectiv a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel București.

Ulterior, în cursul anului 2013, pe timpul cercetării judecătorești, la dosar a fost depus un raport de expertiză criminalistică (grafică) extrajudiciară întocmit de către inculpatul Nicola Gheorghe, lucrarea fiind efectuată la solicitarea notarului public Didea Ionel.

Prin modul în care a fost realizată lucrarea de specialitate și prin concluziile formulate la obiectivele stabilite, inculpatul Nicola Gheorghe a dat un ajutor direct și concret atât notarului public, care a autentificat contractul de vânzare cumpărare, cât și numiților Nicolescu Constantin și Dobre Grigore, inculpați în dosarul Curții de Apel București. Acest raport a fost depus la dosarul cauzei pentru a înlătura, pe de o parte, concluziile raportului de constatare tehnico-științifică întocmit anterior și, pe de altă parte, pentru a îngreuna sau zădărnici judecata în cauza penală respectivă.

În aceeași cauză penală a fost depus și un raport de expertiză contabilă extrajudiciară, întocmit de către expertul contabil Scarlat Ioan la solicitarea Consiliului Județean Argeș. În cuprinsul acestui raport inculpatul Scarlat Ioan, în calitate de expert contabil autorizat, a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului ce se referă în esență la calamitarea obiectivului „Pod pe DJ 703B amplasat peste râul Argeș, în comuna Căteasca” în perioada aprilie-mai 2005 și iulie-august 2005 și la existența documentelor justificative la nivelul Consiliului Județean Argeș și a celorlalte instituții publice implicate în gestionarea efectelor calamităților.

În acest mod, precum și prin concluziile formulate cu privire la celelalte obiective ale raportului inculpatul Scarlat Ioan a dat cu intenție un ajutor concret inculpaților din dosarul aflat pe rolul Curții de Apel București, cu scopul de a îngreuna sau zădărnici judecata în cauza penală menționată anterior și, pe fond, a împiedica tragerea la răspundere penală a acestora, raportul respectiv fiind depus și înregistrat la Consiliul Județean Argeș, iar apoi și la dosarul aflat pe rolul Curții de Apel București.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Pitești.”, precizează Direcția Națională Anticorupție.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90