Donaris 930 x 122

dna

ANCHETĂ! FIRMĂ DIN ARGEȘ, „CĂLCATĂ” DE DNA PITEȘTI

Anchetă DNA Pitești la o firmă din Argeș. Procurorii DNA Pitești au trimis în judecată, în stare de libertate, la Tribunalul Argeș, un inculpat pe care îl acuză de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la spălarea banilor tot în formă continuată.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Potrivit DNA Pitești, în perioada martie – august 2008, inculpatul Dragoș Emilian Ploscaru, cointeresat material și fără a deține o anumită calitate la societatea comercială Cereals Edi Trading SRL (din orașul argeșean Costești), l-ar fi ajutat pe administratorul societății, Eduard Ilie, să înființeze firma, iar ulterior să efectueze acte și fapte de comerț, (în special comercializare de cereale și fructe).

Societatea respectivă, precizează procurorii anticorupție piteșteni, ar fi acumulat venituri totale de aproape 22.300.000 de lei, în condițiile în care toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate nu ar fi fost evidențiate în actele contabile sau în alte documente legale.

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu peste 6.200.000 de lei (echivalentul a circa 1.700.000 de euro), reprezentând TVA și impozit pe profit neachitate.

„Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de bani (…), inculpatul a pus la dispoziția administratorului SC Cereals Edi Trading SRL un număr de 42 de borderouri false de achiziție de cereale, pe care le-a completat cu date nereale, care au fost folosite ulterior la bancă pentru a da o aparență de legalitate retragerilor de bani în numerar.”, informează DNA Pitești.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș, a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de peste 6.200.000 de lei, la care se vor calcula accesorii până la data plății efective.

În urmă cu câțiva ani, și administratorul societății, Eduard Ilie, a fost subiect al unei anchete a DNA Pitești, fiind acuzat de procurori de evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90