New Profesional Consult 930 x 122

dna

ARGEȘ: ADMINISTRATOR DE FIRMĂ, LOVITURĂ PRIMITĂ DE LA DNA

Administratorul unei firme din comuna argeșeană Slobozia a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție. DNA a trimis dosarul la Tribunalul Argeș (foto).

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului FALCĂ FLORIN, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

În perioada 1 noiembrie 2008 – 30 noiembrie 2010, inculpatul Falcă Florin, în calitate de administrator al unor societăți comerciale, la diferite intervale de timp, cu intenție directă, a ajutat o altă persoană să sustragă de la plata către bugetul de stat suma de 5.215.354,55 de lei, reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Concret, inculpatul a emis un număr de 533 de facturi fiscale fictive în numele societăților pe care le reprezenta, către firmele controlate de persoana respectivă.

Scopul urmărit prin aceste demersuri a fost sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale aferente activităților economice derulate (comerț cu cereale), prin deducerea în mod ilegal a TVA.

Întregul mecanism ilicit de fraudare a bugetului de stat a constat în interpunerea pe lanțul de achiziții de cereale a mai multor societăți comerciale de tip fantomă, așezate pe mai multe paliere, pentru a se crea aparența că mărfurile ar fi fost achiziționate de la persoane juridice, în baza unor facturi fiscale purtătoare de TVA. În realitate, marfa era achiziționată de la persoane fizice sau fără documente justificative.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal, cu suma de 5.242.413 lei.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare, care îi aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Amintim că anterior inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei fapte similare.”, informează DNA. Despre celălalt dosar, amănunte AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90