NOR CURIER 930X122

abuz

ARGEȘEANUL CRISTIAN MELEȘTEU, URMĂRIT PENAL DE DNA

Argeșeanul Cristian Meleșteu este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu și uz de fals.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul MELEȘTEU CRISTIAN, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și pentru uz de fals.

În ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

În cursul anului 2013 suspectul Meleșteu Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a organizat la un hotel din Poiana Brașov o tabără politică de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic.

Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor peste 100 de participanți, în cuantum de 14.000 de lei, destinate desfășurării proiectului respectiv în perioada 22 – 24 noiembrie 2013 au fost suportate din fondurile publice gestionate de Ministerul Tineretului și Sportului, sumă care constituie, totodată, un folos necuvenit pentru formațiunea politică.

De menționat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care au participat la acel eveniment doar pe „hârtie”.

Suspectului Meleșteu Cristian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, precizează DNA.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90