- Publicat de: ePitești
- 18-01-2016, ora 17:06
- Justiție
AVOCAT ARGEȘEAN, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI
DNA Pitești a dispus trimiterea în judecată a Filoftiei Folescu, avocat în Baroul Argeș. Acuzația este de trafic de influență.
Citiți și: Breaking! Primar săltat de DNA!„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei FOLESCU FILOFTIA, avocat în cadrul Baroului Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. (…)
În cursul lunii martie 2015 inculpata Folescu Filoftia, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranșe, suma de 20.000 de lei. În schimbul acestei sume de bani inculpata a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător și a promis că va interveni pe lângă aceștia în vederea soluționării favorabile a litigiului.
Citiți și: Exclusiv/Pitești. A „înviat” bariera din Prundu!Întrucât pe data de 27 mai 2015, printr-o decizie civilă, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunțător i-a solicitat inculpatei să-i remită suma de bani primită. Deși inițial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denunțător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, pe data de 2 decembrie 2015 i-a remis acestuia din urmă suma de 17.000 de lei, urmând ca restul de 3.000 de lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.
În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 17.000 de lei, consemnată la o unitate bancară pe numele inculpatei Folescu Filoftia, la dispoziția organului judiciar. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Pitești, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, precizează DNA.