New Profesional Consult 930 x 122

catalin teodorescu

CĂTĂLIN TEODORESCU, ÎN ACELAȘI DOSAR CU IOAN OLTEAN

În urmă cu puțin timp, DNA a oferit informații despre noul dosar în care este urmărit penal deputatul PNL de Argeș Cătălin Teodorescu. În același dosar DNA a început urmărirea penală și la adresa lui Ioan Oltean.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

OLTEAN IOAN, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și trafic de influență.

În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17.06.2010 suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 de mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 de lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 de lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, și, totodată, a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.

Persoana beneficiară a sumei de 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 de euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces în instanță.

De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul și cu președinta ANRP, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 de euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.

Suspecților TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN și OLTEAN IOAN li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.”, precizează Direcția Națională Anticorupție.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90