SMART KIDS 930X122

dna

DEPUTATUL PNL DE ARGEȘ THEODOR NICOLESCU, URMĂRIT PENAL

În urmă cu puțin timp DNA a transmis un comunicat de presă în legătură cu celelalte persoane inculpate în dosarul în care fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost reținut pentru 24 de ore. În comunicat DNA precizează că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și față de Theodor Nicolescu, deputat PNL de Argeș, avocat de meserie. Parlamentarul este acuzat de abuz în serviciu.

Citiți și: Rău neașteptat pentru edilul suspendat al Mioveniului, Georgescu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore, începând de la datele de 16, respectiv 17 martie 2015, a inculpaților:

-IUORAȘ MIHNEA-REMUS și POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA, vicepreședinte, respectiv membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P. (n.r.- Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) la data faptelor, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul

Citiți și: Revoluție în Biserica Ortodoxă Română!

-CANANGIU CONSTANTIN-CĂTĂLIN, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P. la data faptelor, cu privire la săvârșirea a 2 infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul

-VIȘOIU GHEORGHE, expert evaluator la data faptelor, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu, comise în forma complicității, cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul

-NISTOR NECULAI, HANU ALEXANDRU-FLORIN și DRULĂ DORIN-CORNEL, experți evaluatori la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, comisă în forma complicității, cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 16.03.2015 și până la data de 14.05.2015, față de inculpata ZAAROUR INGRID, președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P. la data faptelor, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. (…) Inculpatei Zaarour Ingrid i s-a atras atenția că în caz de încălcare cu rea credință a obligațiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, în prezent deputat în Parlamentul României, și BACIU REMUS-VIRGIL, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.”, scrie în comunicatul DNA.

Pe același subiect puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/justitie/deputatul-pnl-de-arges-theodor-nicolescu-la-dna/.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90