New Profesional Consult 930 x 122

ambulanta

DOSARUL ÎN CARE DR. FRĂTOAICA E ACUZAT CĂ A ARUNCAT O MĂNUȘĂ CU FECALE ÎNTR-O ASISTENTĂ, LA TRIBUNALUL ARGEȘ

Chiar dacă Judecătoria Pitești a pronunțat deja o soluție în dosarul în care medicul Gheorghe Frătoaica este acuzat de o asistentă de la Ambulanță că i-a aruncat în față o mănușă cu fecale, scandalul e departe de a se fi încheiat.

Citiți și: O veste fabuloasă vine de la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență din Pitești, medicul Frătoaica și asistenta de la Ambulanță au atacat, cu toții, decizia instanței de fond, care i-a obligat pe primii doi să îi plătească (solidar) reclamantei 7.000 de lei cu titlu de despăgubire. Primul termen este programat pe 3 martie 2020.

Asistenta consideră că daunele sunt prea mici pentru gestul doctorului și jignirile care au urmat. Femeia a precizat în instanță că incidentul a afectat-o psihic și a pretins daune de 100.000 de lei.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

Asistenta cere daune pe măsura umilinței la care a fost supusă

Petenta a învederat că medicul Gheorghe Frătoaica „a recunoscut la interogatoriu aruncarea mânușii înspre reclamantă după ce a efectuat tușeul rectal (n.r. – al unei paciente aduse de asistenta de la Ambulanță), acest comportament fiind incompatibil cu statutul de medic și formator al personalului medical. Daunele morale solicitate sunt expresia realizării principiului reparației integrale a prejudiciului, obligarea pârâtului la plata lor având drept scop întărirea ideii de responsabilitate morală a acestuia”, se arată în considerentele sentinței civilă nr. 3345/2019 – rolli.ro.

Poziția medicului Frătoaica

„Reclamanta nu a făcut dovada că a fost supusă unui control psihiatric, iar dacă acest consult a avut loc în realitate, cauza putea fi reprezentată de alte motive decât cele legate de serviciu; (…) nu sunt îndeplinite condițiile pentru solicitarea daunelor morale, având în vedere criteriile de determinare a raportului de cauzalitate dintre fapta ilicită și prejudiciu”, a precizat Gheorghe Frătoaica într-o întâmpinare depusă în instanță, consemnată în considerentele deciziei citate.

Doctorul de la Urgențe a invocat în apărarea sa și faptul că profesează într-un sector cu un nivel ridicat de stres, unde mai există și „fisuri” în orele de activitate continuă și intensă.

Poziția Spitalului Județean

Potrivit oficialilor Spitalului Județean de Urgență din Pitești, „nu sunt îndeplinite elementele necesare pentru antrenarea răspunderii civile delictuale”.

Reprezentanții spitalului au susținut în instanță, printre altele, că afirmațiile doctorului Gheorghe Frătoaica nu privesc viața privată a reclamantei, ci comportamente care implicau calitatea sa profesională și că ele nu ar avea un caracter grav, motiv pentru care ar trebui apreciate ca un reproș profesional. (Sursă foto: Facebook Gheorghe Frătoaica)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3