New Profesional Consult 930 x 122

condamnare

CATUSE_LA_MAINI

EVZ: FOSTUL DEPUTAT DE ARGEȘ SORIN PANDELE, CONDAMNAT LA PUȘCĂRIE

În ediția sa online de astăzi Evenimentul Zilei anunță că Sorin Pandele, fost deputat PDL de Argeș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție și la interzicerea mai multor drepturi pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei.

Citiți și: Închisoare și amenzi mari pentru cei care fac asta!

EvZ, care precizează că citează surse judiciare, scrie că hotărârea este definitivă și a fost luată de completul de 5 al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Condamnarea a fost pentru fapte de corupție care i s-au reținut în sarcină în perioada în care a condus Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș (2005-2008). DNA Pitești l-a acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

Conform EvZ, în același dosar instrumentat de DNA aceeași condamnare (câte 5 ani de închisoare cu executare și interzicerea mai multor drepturi pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei) au primit și Costel Zamfir, fostul primar al comunei argeșene Bradu (de lângă Pitești), și Elena Cornelia Păun.

Citiți și: Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Pedeapsă cu închisoarea!

Sorin Pandele a fost deputat PDL de Argeș în legislatura 2008-2012. Pentru că partidul, la inițiativa Monicăi Macovei, i-a interzis să mai candideze tocmai ca urmare a problemei penale pe care o avea, Pandele a părăsit PDL și în 2012 a candidat, fără succes, din partea PP-DD pentru un nou mandat de parlamentar. Ulterior s-a retras și din partidul lui Dan Diaconescu.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3