Donaris 930 x 122

dna

EXCLUSIV! FOSTUL DEPUTAT DE ARGEȘ SORIN BUTA, URMĂRIT PENAL DE DNA!

Direcția Națională Anticorupție anunță începerea urmăririi penale la adresa unui fost parlamentar de Argeș. Este vorba de Sorin Buta, fost deputat de Muscel în legislatura trecută din partea PDL. Iată care este motivul:

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au dispus începerea urmăririi penale față de BUTA GHEORGHE SORIN, fost deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

Din ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora în perioada 2008-2012 suspectul Buta Sorin Gheorghe, în calitate de deputat în Parlamentul României, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii a reprezentat interesele financiare și comerciale ale unei societăți comerciale în care soția sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt societatea respectivă. Astfel, între anii 2009-2010 suspectul Buta Sorin Gheorghe a participat la mai multe discuții cu reprezentanți ai autorităților locale, context în care a negociat, întocmit și semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanță în materie de construcții/inspecție de șantier, întocmind și semnând, totodată, facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societății anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 de lei. În perioada 21.03.2011-20.03.2012 suspectul Buta Sorin Gheorghe a fost angajat în cadrul unei societăți comerciale, în baza unui contract individual de muncă, în funcția de diriginte de șantier. Activitățile desfășurate în condițiile mai sus descrise sunt incompatibile cu funcția de deputat, pe care o îndeplinea la momentul respectiv.

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

La aceeași dată suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, scrie în comunicatul de presă al DNA. Amintim că Sorin Buta a fost în anii 90 și primar al municipiului Câmpulung Muscel. În aceea perioadă era membru PNȚ-CD.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3