Donaris 930 x 122

dna

FOST MARE DIRECTOR DIN ARGEȘ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Constantin Metehoiu, care la data faptelor care i se impută era director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății Comerciale de Producere a Energiei Electrice „Hidroelectrica” – S.A. București.

Citiți și: Polițist trimis în judecată de DNA. A dezvăluit presei informații secrete

DNA Pitești l-a anchetat și trimis în judecată pentru:

-abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată;

Citiți și: Director de stat, reținut de DNA. A cerut mită 350.000 euro de la un om de afaceri

-participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

“Inculpatul Metehoiu Constantin, prevalându-se de funcția deținută, ar fi încălcat mai multe dispoziții legale, în contextul în care, în cursul anului 2011, folosind resursele societății pe care o administra, ar fi construit pe propriul teren aflat pe malul lacului Vidraru, fără autorizație, o construcție metalică pentru deservirea unui ponton plutitor pentru exploatarea ambarcațiunilor sale în cadrul unor activități de agrement pentru turiști.

Concret, inculpatul ar fi încălcat prevederile Legii 500/2002 privind finanțele publice și ale OUG nr.119/1999 privind controlul financiar preventiv.

Ulterior, în cursul anului 2012, inculpatul ar fi semnat două ordine de plată și ar fi asigurat decontarea unor facturi către firma executantă a lucrărilor și cea de proiectare, în condițiile în care documentele atestau în fals că respectiva construcție s-ar fi realizat (scriptic) la Barajul Vâlsan, când în realitate fusese realizată la locația menționată mai sus.

Pentru una dintre facturi, inculpatul Metehoiu Constantin ar fi determinat două persoane cu atribuții financiare, aflate în subordinea sa, să acorde vizele de acceptare la plată și de control financiar preventiv fără ca ele să cunoască faptul că structura era deja executată.

Prin acțiunile realizate de inculpat s-ar fi produs un prejudiciu de 325.879 de lei bugetului S.C. Hidroelectrica S.A., sumă cu care această societate s-a constituit parte civilă în cauză”, precizează DNA.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile care aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90