EcoMoto 930×122

bradu

FOST PRIMAR DIN ARGEȘ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI

Fost primar din Argeș, trimis în judecată de DNA Pitești. Costel Zamfir, fost primar al comunei argeșene Bradu în perioada 2000-2008, a fost trimis în judecată.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

”Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Zamfir Costel, fost primar al comunei Bradu, județul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (161 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Citiți și: Cerere neobișnuită către primar: „Vrem un Lidl!”

În perioada iunie 2000 – mai 2007, inculpatul Zamfir Costel, în calitatea menționată mai sus, în exercitarea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, a încălcat dispozițiile legale care reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind în mod nelegal și abuziv dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafețe de teren care nu se găseau în patrimoniul C.A.P. Bradu, la 1 ianuarie 1990.

Toate suprafețele de teren retrocedate (care însumează 159 de ha) au fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

În acest sens, inculpatul a întocmit și falsificat mai multe documente care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată drept la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate conform legilor fondului funciar sau care primiseră anterior terenurile în baza Legii nr. 18/1991 și nu mai aveau dreptul la reconstituire ori care aveau dreptul să li se reconstituie dreptul de proprietate, însă nu pe acele amplasamente.

Prin aceste demersuri inculpatul Zamfir Costel a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum total de 27.799.162,61 de lei (echivalentul a 8.853.236,5 euro), reprezentând paguba adusă persoanelor respective prin suprapunerea terenurilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.

Menționăm că anterior inculpatul Zamfir Costel a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (detalii în comunicatul nr. 221 din 16 iunie 2010), fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii”, precizează DNA. 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3