New Profesional Consult 930 x 122

anchetă

MOARTEA BEBELUȘILOR – ANUNȚ DE LA PROCURORUL GENERAL

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat astăzi că în dosarul în care se investighează moartea a trei bebeluşi din județul Argeş (trei fetițe din Topoloveni, Pitești și Poiana Lacului) procurorii nu pot „face mare lucru”, întrucât nu s-a identificat cauza deceselor şi se aşteaptă un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii în acest sens.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„Nu putem face mare lucru. S-au făcut audieri şi autopsii. Nu s-a identificat cauza acelei nenorociri. Până când nu vom avea un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii nu putem face mare lucru.”, a spus procurorul general interimar al României.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, începându-se urmărirea penală „in rem cu privire la împrejurările în care a survenit decesul bebeluşului infectat, precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni.”, se transmitea într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la momentul demarării anchetei după moartea primului bebeluș.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Procurorii au solicitat „efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.” Totodată, au fost ridicate probe din alimentele consumate de primul bebeluş decedat pentru a fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de reprezentanţii spitalelor la internarea acestuia și a celorlalți bebeluși bolnavi, mai multe persoane fiind audiate de procurori.

În prezent este în desfăşurare şi o anchetă a Ministerului Sănătăţii pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste îmbolnăviri. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/, foto: evz.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3