Donaris 930 x 122

control judiciar

NICOLESCU PRIMEȘTE O NOUĂ LOVITURĂ DE LA DNA

În urmă cu puțin timp DNA a dat publicității un comunicat de presă referitor la Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești au dispus extinderea cercetărilor, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 2 februarie 2015 și până pe data de 2 aprilie 2015 inclusiv, față de inculpatul NICOLESCU CONSTANTIN, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Argeș și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, cercetat pentru următoarele infracțiuni:
-o infracțiune prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000 (folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite)
-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (35 de acte materiale)
-instigare la opt infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care trei în formă continuată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul Nicolescu Constantin trebuie să respecte următoarele obligații:
-să se prezinte la organul de urmărire penală (Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești) ori de câte ori este chemat

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

-să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Pitești sau în fața căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinței

-să se prezinte la Poliția Municipiului Pitești, județul Argeș, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat

-să nu depășească limita localității de domiciliu, respectiv municipiul Pitești, județul Argeș, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a luat măsura

-să nu se apropie de martorii în cauză și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale

-să nu se apropie de suspecții în cauză și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nici o cale

-să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Se atrage atenția inculpatului că în caz de încălcare cu rea credință a obligațiilor care îi revin măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Inculpatului NICOLESCU CONSTANTIN i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3