EcoMoto 930×122

dna

Oficial! De ce l-a săltat DNA pe Georgescu!

Oficial! De ce l-a săltat DNA pe Georgescu!

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Direcția Națională Anticorupție a transmis în urmă cu puțin timp un comunicat de presă cu privire la reținerea primarului Ion Georgescu.

Iată ce transmite instituția:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului:

Citiți și: ,,Am luat această decizie! Este calea cea mai bună!”

GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Oficial! De ce l-a săltat DNA pe Georgescu!

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.Suspectului Georgescu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

Informații pe marginea subiectului:

Exclusiv. La Primăria Mioveni „e o atmosferă normală”. Cine preia deocamdată atribuțiile de primar

AICI – Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut 24 de ore!

AICI – PSD se dezice de edilul de la Mioveni! L-au exclus!

și AICI – Ion Georgescu, la DNA: „Nu am luat, am dat!”

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • pcc spune:

    de hot ce era?

  • Constantin Rusu spune:

    E cusuta cu ata alba. Este binecunoscut faptul ca Georgescu are mari probleme cu lipsa medicilor din spitalul Mioveni. Cum naibii vine unul sa se angajeze acolo si da 30000 euro spaga ? In plus, ce doctor da spaga sa se angajeze in spital atata vreme cat peste tot sunt posturi libere la alegere? Nu sunt fan Georgescu, ba chiar nu imi place personajul pentru ca mi se pare un parvenit cu diplome cumparate dar DNA atat s-a putut…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3