New Profesional Consult 930 x 122

dna

PITEȘTEANUL DIRECTOR LA NUCLEARE, REȚINUT DE DNA

Piteșteanul Radu Viorel Gheorghe, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, a fost reținut de DNA pentru 24 de ore. Astăzi directorul va fi prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citiți și: Breaking. Exclusiv: Președintele Mînzînă, despre descinderea DNA la CJ Argeș

Gheorghe este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 1 septembrie 2015, a inculpatului RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

Citiți și: Polițiștii opreau bolizi de lux pentru a lua mită! El este unul dintre agenți

În ordonanța întocmită de procurori se arată că în cauză există date și probe potrivit cărora:

În perioada 31 iulie-1 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 și 3.000 de lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.

La data de 1 septembrie 2015 inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denunțător, în același scop, suma de 2.500 de lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante. (…)”, se arată într-un comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp de DNA.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90