930X122 MAIA

călinești

PRIMAR DIN ARGEŞ, CONDAMNAT DEFINITIV. ÎȘI PIERDE FUNCȚIA

Primar din Argeș, condamnat definitiv. Își pierde funcția. Gheorghe Ionescu, primarul PSD al comunei argeșene Călineşti, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti pentru delapidare.

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Gheorghe Ionescu a primit doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, acestuia i s-a interzis pe o perioadă de trei ani dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi dreptul de a ocupa funcţia de primar.

„Din punctul meu de vedere, primarul îşi va pierde funcţia în termen de 20 de zile de la emiterea sentinţei, conform legii. Încă nu am primit vreun document în acest sens, îl aşteptăm. După ce vom primi raportul şi decizia instanţei, atunci va fi emis ordinul de încetare a mandatului”, declară pentru ePitești subprefectul județului Argeș, Adrian Bughiu.

Citiți și: Argeș. Imagini șocante! Șofer de microbuz filmat când „aruncă” un elev afară din mașină

Fostul viceprimar al comunei, Vasile Meilescu, a fost, de asemenea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare tot pentru delapidare şi a pierdut și dreptul de a mai ocupa o funcţie publică.

Cei doi fuseseră achitați anterior în același dosar pentru o altă acuzație: abuz în serviciu. Este acuzația de care a fost achitată și fosta contabilă şefă a Primăriei Călinești, Sidonia Nicoleta Roşu. În cazul ei aceasta a fost singura acuzație pe care i-au adus-o procurorii.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3