NOR CURIER 930X122

mandat

INTREBARE_INTREBATOARE

PRIMARUL DIN VEDEA ÎȘI PIERDE MANDATUL – CITEȘTE DE CE!

Primarul comunei argeșene Vedea, Nicolae Dochinoiu, este la un pas să îşi piardă mandatul. Prefectul județului, Mihai Oprescu, mai aşteaptă doar un referat al secretarului comunei pentru a emite ordinul de încetare a mandatului.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Dochinoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și sub supraveghere într-un dosar penal în care instanţa de judecată a pronunțat hotărârea finală şi definitivă pe 4 decembrie.

Condamnarea s-a dat pentru ucidere din culpă. Pe 13 martie 2007 edilul a accidentat mortal o persoană şi apoi a plecat de la locul faptei. Instanţa a decis suspendarea executării sub supraveghere şi a fixat un termen de încercare de 5 ani, termen pe durata căruia acesta trebuie să se prezinte periodic la sediul Serviciului de Probaţiune Argeş.

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Mai mulţi primari din județ au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Niciunul, însă, pentru o speţă ca aceea a lui Nicolae Dochinoiu, ci pentru fraude cu fonduri europene ori abuz în serviciu. Este vorba despre primarii din Câmpulung Muscel, Călin Andrei, din Stâlpeni, Ion Popa, din Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, ori despre fostul primar din Budeasa, Ion Ştefan. Alţi doi edili se află sub control judiciar în dosare de corupţie (Tudor Pendiuc, Piteşti) și evaziune fiscală (Florin Frătică, Bradu). Pe de altă parte, în cazul primarului din Căteasca, Liviu Florian Năstase, instanţa a decis că acesta este incompatibil, conform unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3