Donaris 930 x 122

ani

SCANDAL! PRIMAR DIN ARGEȘ RECLAMAT LA PARCHET

Primarul PNL al comunei argeșene Poienarii de Muscel, Ion Banzea, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ și penal.

Citiți și: A nins în Argeș!

“În perioada exercitării mandatului de primar, Banzea Ion a inițiat proiectele de hotărâre care au stat la baza adoptării hotărârii Consiliului Local al comunei Poienarii de Muscel nr. 60/22 decembrie 2011 (privind închirierea unor spații pentru sediile sociale ale asociațiilor crescătorilor de animale și pentru proprietari de pășuni de pe raza comunei Poienarii de Muscel) și hotărârii Consiliului Local al comunei Poienarii de Muscel nr. 17/24 aprilie 2012 (privind aprobarea concesionării pajiștilor comunale).

Ulterior, în calitate de reprezentant al Primăriei comunei Poienarii de Muscel, a încheiat și semnat cu Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni Jugur (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de vicepreședinte) un contract de închiriere având ca obiect închirierea unei camere în fosta Primărie Jugur pentru sediul social și locul unde își va desfășura activitatea asociația (pe data de 29 decembrie 2011) și un contract de concesiune având ca obiect exploatarea islazului comunal Jugur în suprafață de 61,57 de ha (pe data de 8 mai 2012).

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Menționăm faptul că Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni Jugur și-a căpătat personalitate juridică pe data de 26 martie 2012.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 76 din legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. b) și f) din legea 393/2004.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Banzea Ion a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, întrucât acesta a încheiat contracte cu Asociația Crescătorilor și Utilizatorilor de Pășuni Jugur prin atribuire directă, fără respectarea dispozițiilor legale în materie și, de asemenea, în condițiile în care această asociație nu era înregistrată la Registrul Special „Asociații și Fundații” al Judecătoriei Câmpulung în momentul semnării contractelor.”, informează ANI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90