Donaris 930 x 122

dna

TERENUL DIN ARGEȘ ÎL TRIMITE LA DNA PE GINERELE LUI BĂSESCU

Dosarul „Moşia Brătienilor”, care vizează retrocedări ilegale de terenuri din orașul argeșean Ștefănești și în care este urmărit penal şi avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, va fi instrumentat de DNA, informează Mediafax.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Zilele trecute Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) şi-a declinat competenţa, asta după ce și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procedase la fel. Acum dosarul a fost preluat de DNA.

Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, amintește Mediafax, în aprilie anul trecut a fost începută urmărirea penală într-un dosar referitor la restituirea unei proprietăţi din Ștefănești și tot anul trecut, în mai, a fost dispusă urmărirea penală în cazul lui Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al țării, pentru fals şi înşelăciune.

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

Împreună cu Pricop în dosar sunt vizate alte 11 persoane, iar Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este parte civilă. Mediafax precizează că dosarul vizează un teren de 90 de hectare din Ştefăneşti, oraș învecinat cu Piteștiul, teren care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal. Radu Pricop și celelalte 11 persoane ar fi cumpărat dreptul de moştenire asupra terenului de la urmaşii familiei Brătianu. După ce au câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro. Ar fi folosit, însă, documente false. (Foto: cancan.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90