NOR CURIER 930X122

dna

UPDATE: DECIZIE SURPRINZĂTOARE PENTRU ȘEFIA DNA

UPDATE: Ministerul Justiției anunță organizarea, în perioada 6 august-6 septembrie 2018, a unei noi selecții pentru funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Decizie surprinzătoare pentru șefia DNA. Cu puțin timp în urmă, printr-un comunicat de presă, Ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader (foto), a anunțat că va relua procedura pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

„Ministerul Justiției a organizat, în perioada 9-27.07.2018, procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. (…)

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.

În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată.”, se arată în comunicat.

Amintim că Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din DNA, Cristian Lazăr, procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din Parchetul General, Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, şi Elena Grecu, procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au susţinut ieri interviul la sediul Ministerului Justiției pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorul-șef al DNA este numit de președintele țării, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe 9 iulie 2018 președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA (subiectul pe larg, AICI).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90