NOR CURIER 930X122

curtea de apel pitesti

VERDICT: VESTE PROASTĂ PENTRU NICOLA INQUIETO

Verdict: Veste proastă pentru Nicola Inquieto. Curtea de Apel Pitești a hotărât astăzi în cazul cetățeanului italian cu afaceri în Argeș Nicola Inquieto:

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

”În baza art. 112, rap. la art. 58, alin. 4, din Legea nr. 302/2004, admite cererea autorităţilor judiciare italiene, respectiv Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli – Italia, şi dispune predarea temporară a persoanei solicitate, INQUIETO NICOLA, către autorităţile italiene pe o perioadă de 180 de zile, calculate de la data predării efective a acestuia, conform acordului încheiat de Curtea de Apel Piteşti şi Judecătorul de Cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli – Italia şi care face parte din prezenta hotărâre.

Acordul se încheie în baza art. 112, alin. 1 şi 2 din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, modificată, ce reglementează predarea amânată sau condiţionată.

Citiți și: Criză în Justiție! Protest împotriva neplății salariilor!

Potrivit art. 112 din Legea 302/2004, dispoziţiile art. 58 alin. 1-5 şi 7 se aplică în mod corespunzător. Condiţiile privind predarea temporară se stabilesc prin acordul încheiat între autorităţile române şi străine competente. Pentru România, autoritatea competentă este curtea de apel care a executat mandatul european de arestare. Preluarea persoanei predate şi returnarea acesteia se fac de către autorităţile competente ale statului emitent, pe teritoriul României. Cheltuielile privind preluarea şi returnarea persoanei predate sunt suportate de statul emitent.

Autoritatea Judiciară de executare, Curtea de Apel Piteşti – România dispune predarea temporară a persoanei solicitate Inquieto Nicola către Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli – Italia, emitent al mandatului european de arestare, în următoarele condiţii:

Predarea temporară a persoanei solicitate Inquieto Nicola are loc în vederea efectuării urmăririi penale şi/sau judecăţii în cauza care stă la baza mandatului european de arestare emis de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli – Italia în dosarul nr. 13200/14 R.G.N.R. şi 9748/15 R.G.I.P., ce a făcut obiectul hotărârii de amânare a predării nr. 53/F din 13 aprilie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, definitivă prin decizia nr. 399/26.04.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Predarea temporară a persoanei solicitate Inquieto Nicola se acordă pe o perioadă de 180 de zile calculate de la data predării efective, predare temporară pentru care acesta nu şi-a dat consimţământul.

Persoana solicitată nu renunţă la regula specialităţii, conform art. 115 din Legea 302/2004, modificată. Predarea persoanei solicitate, pe teritoriul României, se va efectua de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul unităţii de poliţie pe raza căreia se află locul de detenţie, în termen de 10 zile de la rămânerea definitivă a hotărârii de predare, conform art. 111 alin. 1 din Legea 302/2004.

Convenim ca toate autorităţile judiciare italiene implicate în procedura penală de urmărire penală care fundamentează mandatul european de arestare, executat prin amânarea predării, prin sentinţa penală nr. 53/F din 13 aprilie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, definitivă prin decizia nr. 399/26.04.2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectă termenul şi perioada de predare temporară, de 180 de zile calculate de la data predării efective. Autoritatea judiciară Italiană se obligă la returnarea persoanei solicitate după curgerea termenului de predare temporară, în stare de deţinere.

Cheltuielile aferente preluării şi, ulterior, returnării persoanei solicitate Inquieto Nicola vor fi suportate de statul italian. În baza art. 103, alin. 6, şi 13, rap. la art. 58, alin. 3, din Legea nr. 302/2004, dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Inquieto Nicola în vederea predării, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data efectivei încarcerări. În baza art. 103, alin. 13, din Legea nr. 302/2004, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare.

Ia act că persoana solicitată nu a mai consimţit la predarea sa către autorităţile judiciare din Italia, conform mandatului european de arestare emis de acestea. Constată că în cursul procedurii de executare a mandatului european de arestare persoana solicitată a fost reţinută şi arestată preventiv în perioada 12 aprilie 2018 – 26 aprilie 2018. Cu contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare în ceea ce priveşte arestarea şi în termen de 5 zile de la pronunţare pentru celelalte dispoziţii.

Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11 mai 2018, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești.

Amintim că marți, 8 mai 2018, Curtea de Apel Pitești amânase luarea unei hotărâri. Despre acest subiect și despre acuzațiile care i se aduc lui Nicola Inquieto puteți citi amănunte AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3