EcoMoto 930×122

dna

VICTOR PONTA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Anchetat de DNA pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, premierul Victor Ponta a fost trimis astăzi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ponta a fost trimis în judecată în dosarul în care este inculpat alături de fostul ministru şi coleg de partid Dan Şova.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

DNA îl acuză pe Victor Ponta că în perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a primit 181.439 de lei de la casa de avocatură a lui Dan Şova în baza unei convenţii de colaborare. Pentru a justifica aceşti bani Victor Ponta ar fi întocmit 17 facturi fictive, pentru că în realitate Ponta nu ar fi prestat niciun fel de activitate pentru casa de avocatură a lui Dan Şova, conform DNA. Ulterior, în urma unor controale fiscale, Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false, care să justifice activitatea sa juridică la casa de avocatură. Înscrisurile ar fi fost realizate prin metoda „copy-paste”, potrivit procurorilor anticorupție.

Din aceşti bani Ponta şi-ar fi cumpărat două apartamente de lux într-un complex rezidenţial. În afară de banii primiţi de la casa de avocatură, Ponta ar fi beneficiat şi de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X în mod gratuit de la casa de avocatură a lui Şova. Firma respectivă ar fi plătit avansul şi ratele de 6.000 de lei pe lună pentru acest autoturism folosit de Ponta, în total aproape 80.000 de lei, conform DNA.

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

Decizia vine la o săptămână după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că ancheta în dosarul în care este cercetat premierul e aproape finalizată.

Pe 5 iunie Victor Ponta a ajuns în faţa procurorilor DNA, care l-au anunţat că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. Faptele de care a fost acuzat sunt din dosarul Turceni-Rovinari şi ar fi fost săvârşite în perioada în care Ponta a fost avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de deputaţi pe 8 iunie.

Pe 14 iunie, atunci când trebuia să meargă la DNA pentru a fi audiat în dosarul Turceni-Rovinari, Ponta s-a internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, acolo unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul piciorului stâng. După externarea din spital Ponta a decis să rămână în Turcia şi pentru tratamentul de recuperare, întorcându-se în ţară pe 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună. (…)

În acelaşi dosar senatorul Dan Şova este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, evaziune fiscală, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma „Şova şi Asociaţii” a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3, 5 milioane de lei. (Sursa: http://www.gandul.info/, editare: http://epitesti.ro/)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90