930×122 CUMPANA 5

Arges

VOR FI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ PENTRU FRAUDĂ ELECTORALĂ

Poliţiştii din comuna argeșeană Călineşti au finalizat cercetările într-un dosar penal cu privire la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui de atunci al României, Traian Băsescu, referendum desfășurat pe 29 iulie 2012.

Citiți și: Argeș. Trei tineri au furat tot ce au prins din mai multe locuințe

Ancheta a stabilit că membrii din două secţii de votare din comuna Priboieni, acţionând de comun acord, ar fi falsificat semnăturile unor terţe persoane înscrise pe listele electorale permanente, atestând în fals că respectivele persoane ar fi votat la respectivele secţii din Priboieni, deşi acestea îşi exercitaseră dreptul la vot pe listele suplimentare ale unor alte secţii.

Ulterior membrii celor două secții de votare ar fi introdus în urnă buletinele aferente semnăturilor şi ar fi întocmit în fals procesul verbal privind rezultatele referendumului.

Citiți și: Visăm la mașini electrice, dar curentul pică la câțiva cm de zăpadă și o pală de vânt!

Poliţiştii au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată a 14 persoane, sub acuzația de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în legătură cu referendumul.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3