New Profesional Consult 930 x 122

lege

Lege importantă pentru toți șoferii!

Lege importantă pentru toți șoferii!

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care se acordă dreptul persoanelor care au permise pentru categoria B să conducă motociclete din categoria A1.

Legea a fost transmisă de Parlament preşedintelui Iohannis în vederea promulgării pe 24 iunie.

Actul normativ completează art. 241 alin. (1) din OUG nr. 195/2002, în sensul acordării dreptului posesorilor permiselor de conducere eliberate pentru categoria B de a conduce şi motociclete cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

De asemenea, sunt instituite anumite condiţii pentru deţinătorii permiselor de categoria B care doresc să conducă şi motociclete de tipul celor anterior menţionate.

Pentru a beneficia de acest drept, deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum 3 ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule.

Reglementarea este în acord cu dispoziţiile art. 6 alin. (3) lit. b) din Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere.

În cererea de reexaminare, șeful statului arată că, în vederea evitării unor dificultăţi în aplicare, legea se impune a fi reexaminată de Parlament, fiind necesar a fi corelată cu ansamblul reglementărilor existente.

De asemenea, preşedintele Iohannis afirmă că este neclar cum anume se va face dovada absolvirii celor 10 ore de pregătire practică şi dacă această dovadă trebuie deţinută fizic şi prezentată în cazul unui control, de fiecare conducător de vehicule, alături de permisul de conducere eliberat.

Detalii, AICI – Legea privind folosirea permisului de conducere pentru cat. B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, la reexaminare

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3