EcoMoto 930×122

ajutor

Legea cardului de Energie: 750 Lei pentru gospodării, în 2024

Legea cardului de Energie: 750 Lei pentru gospodării, în 2024

Citiți și: Ajutor de la stat pentru cei care stau la bloc!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stabileşte măsuri pentru acordarea unui sprijin temporar în 2024.

Pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică.

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

Ajutorul va fi de maximum 750 de lei, acordat pe locuinţă sau gospodărie vulnerabilă.

Beneficiarii vor avea, astfel, un card de energie, fără valoare nominală, cu valabilitate pe teritoriul României.

Se dau 750 de lei de la stat per locuință!

Prin care se conferă titularului dreptul de a beneficia de sprijin pentru compensarea parţială a cheltuielilor cu energia.

Precum şi pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică.

În imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

Sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

Sprijinul acordat persoanelor vulnerabile este în valoare nominală de maximum 750 de lei, acordat pe locuinţă sau gospodărie vulnerabilă, numai după montarea de către o societate autorizată a unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică.

Inclusiv robineţi pentru reglarea consumului de energie termică, pe baza procesului verbal de montare şi a facturii şi poate fi utilizat până la data de 27 decembrie 2024.

Legea cardului de Energie: 750 Lei pentru gospodării, în 2024

Cardul nu are valoare nominală şi nu poate face obiectul tranzacţionării.

Orice tentativă de tranzacţionare atrage după sine anularea cardului de energie, precum şi a dreptului de a deţine sume în mandat poştal pentru a compensa preţul la energie.

Detalii, AICI – A fost promulgată legea sprijinului prin cardul de energie. 750 de lei pe locuință sau gospodărie vulnerabilă, în 2024

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90