EcoMoto 930×122

interdicţie

Lovitură cruntă! Se interzice!

Codul muncii urmează să fie modificat, în curând, iar una dintre noile prevederi este o limitare a dreptului actual al angajaților de a avea mai multe contracte de muncă – programul de muncă nu se va mai putea suprapune.

Citiți și: Interdicție nouă pentru elevi!

Practic, avem pentru prima oară o interdicție expresă cu privire la o situație destul de des întâlnită, inclusiv în cazul multor angajați ai statului, care lucrează, cu suprapunerea programului de muncă, și la stat, și la privat.

Astfel, un angajat nu va mai putea suprapune nici măcar parțial contractele, fie ele full-time, fie part-time în privința programului de muncă.

Citiți și: Pitești. Decizie crucială, ignorată total în Centru! 

Simultaneitatea a două contracte full-time într-o zi lucrătoare înseamnă că unul începe, să zicem, la ora 6:00 și se termină la 14:00 și celălalt începe la ora 14:00 și se termină la 22:00.

Singura obligație a angajatorului, dacă află de existența unor alte contracte active ale angajatului, este să nu aplice un tratament nefavorabil salariatului în cauză.

Proiectul despre care vorbim a ieșit deja din Parlament, așteaptă promulgarea și apoi publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: Avocatnet.ro

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • antipro spune:

    Cu ce e asta diferit de un Rege care ii lua pe iobagi la biruri si le punea tot felul de conditii?
    Niste baieti destepti i-au luat in piata sfatului si le-au permis ca sa le ploua in gat. Cretinii astia care sunt acum mai puternici decat orice rege care a existat vreodata si dau tot felul de decrete din incheietura mainii ca sa le fie lor din ce in ce mai bine, ce soarta cred ca vor avea in final?
    Am vaga impresie ca #AmProtestatDestul.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90