930×122 CAPRA 5

cj arges

Lovitură devastatoare pentru Prefectură! Instanța dă dreptate CJ în lupta momentului

Lovitură devastatoare pentru Prefectură! Instanța dă dreptate CJ în lupta momentului

Citiți și: S-a întâmplat azi în Pitești! S-a dat startul!

Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean Argeș.

Reamintim că cele două instituții se află într-un conflict deschis din cauza actualizării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024.

Citiți și: Argeș. Aici vor învăța o mulțime de copii! Unde și în ce condiții studiau înainte

Prefectura contestă transparența și legalitatea procedurii, în timp ce Consiliul Județean acuză blocarea unor proiecte esențiale pentru județul nostru.

,,Am atacat în instanță hotărârea Consiliului Județean Argeș privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pentru 2024.

Banii publici trebuie alocați și cheltuiți în mod transparent (…)

Este vorba despre respectarea legii. (…)

Banii județului sunt banii argeșenilor, nu ai unui partid sau ai altcuiva”, declara, la acel moment, prefectul județului, Dragoș Predescu.

În același timp, Consiliul Județean susținea, printr-un comunicat de presă, că se confruntă cu ,,efectele frustrărilor și incompetențelor unor indivizi care se folosesc abuziv de funcțiile obținute politic și pun în pericol viețile argeșenilor și dezvoltarea județului”.

Reprezentanții CJ afirmau, printre altele, că ,,decizia Prefectului de a ataca hotărârea în integralitatea ei afectează sute de mii de argeșeni și pune în pericol proiectele de dezvoltare a cel puțin trei sferturi dintre localitățile județului”.

Lovitură devastatoare pentru Prefectură! Instanța dă dreptate CJ în lupta momentului

,,Vă dau un exemplu, poate cel mai grav, prin această decizie halucinantă angiograful de la Spitalul Județean nu va mai putea funcționa (…)

Prefectul a vrut să-și arate autosuficiența și a blocat astfel dezvoltarea a zeci de localități și pune în pericol, așa cum am spus, sănătatea și viețile oamenilor”, declara, într-o conferință de presă, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă.

Amănunte despre subiect, AICI.

Iată ce a decis instanța:

,,Respinge cererea formulată de reclamantul PREFECTUL JUDEȚULUI ARGEȘ în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ, ca neîntemeiată.”

Precizăm că decizia nu este definitivă având ,,drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90