EcoMoto 930×122

Arges

Lovitură pentru șoferi!

Lovitură pentru șoferi!

Citiți și: Devine obligatoriu din 7 iulie! Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord

Șoferii din România ar putea primi o adevărată lovitură din partea Guvernului Ciolacu, începând cu luna octombrie 2023.

Mai precis, amenzile rutiere s-ar putea dubla.

Citiți și: Argeșul este „însângerat”! Drame de nedescris în cuvinte

Cum? Ei bine, Guvernul României a luat decizia să majoreze salariul minim brut pe economie, de la 3.000 la 3.300 de lei.

Conform Codului Rutier, „un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului”.

Așadar, și punctul-amendă s-ar putea majora cu salariul minim brut pe economie, de la 145 de lei, cât este în prezent, la 330 de lei.

Lovitură pentru șoferi!

Ca atare, vorbim de o creștere semnificativă a amenzilor rutiere.

În prezent, punctul-amendă este plafonat la 145 de lei, în conformitate cu salariul minim brut pe economie din anul 2017.

Astfel, pentru a nu lovi în conducătorii auto din România, Cabinetul Ciolacu va trebui să plafoneze din nou punctul-amendă.

Dacă nu se vor plafona amenzile, amenda maximă ar putea ajunge la 33.000 de lei.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

12 comentarii

  • Asd spune:

    Acest incomoetent nu mai stie cum sa scoata bani. Am ajuns sa ne conduca unul care nu a lucrat in viata lui, politruc de profesie.

  • Folea Mircea spune:

    Reducerea numărul de parlamentari la jumatate,(cum sa votat)schimbarea locației din mastodontul Casa Poporului ca să nu mai plătim noi toți întreținerea acestei cladiri,fără privilegi toți parlamentari,căci nu au fost aleși să-și crească propiul nivel de trai ci sa reprezinte interesul masei largi de populație,mașini de serviciu numai mărci romanesti,fără cazare plătită de stat pentru parlamentari,care locuiesc la o distanta de minim50km,iar pentru restul sa folosească maxim 25 m patrati,fără alte servicii sa își asigure singuri toate serviciile necesare din propiul venit (vedeti ce drepturi au parlamentari suedezi).Anularea pensiilor speciale,deoarece nu avem cetateni de gradul unu,și restul,pensii după contribuție,anularea certificatelor de revoluționar.

  • Deaconu Ion spune:

    Nu este lovitură pentru toți șoferii.Este numai pentru cei care incalcă frecvent cele mai elementare norme de rutiere.Legislația rutieră este prea blândă cu contravenienții,amenzile să fie mult mai dure!

  • Maria Cazacu spune:

    Să elimine odată pentru totdeauna pensiile nesimțite de peste 10000 lei, să fie impozitați toți fără excepție, fără excepției, da, să plece din casa poporului, să rămână doar pentru vizitare, să scoată bani să o întrețină, cum este cu Castelul Peleș care dacă nu era întreținut de stat ar fi ajuns o paragină și nu mai avea ce lua urmașii, care se înghesuie să obțină tot felul de averi de la stat, pe banii poporului. Să facă magazine alimentare de stat cum era odată, inclusiv piețe de legume de stat, să se termine cu specula la 5/10 mâini pentru care plătim noi cetățeni tva., tot de atâtea ori. Să facă curățenie în rândul mafiei din primării și finanțe, unde sunt numai neamuri. Posturile să fie pe concursuri grele. Să elimine mafia pădurilor, să îi dea afară pe Austrieci .

  • Coca spune:

    ce lovitură pentru toți șoferii? este doar pentru cei care încalcă regulile de circulație,simplu..Un șofer corect nu va fi afectat…

  • Sorin spune:

    Sa le facă și mai mari, dar sa le și aplice la toți, ca poate asa se potolesc și curajoși în ale ilegalităților pe șosele!!

  • Nicolae Cucu spune:

    Până la urmă și fiind extrem de obiectivi, lovește in nesimțiți care încalcă legea. Nu te sui la volan să faci liniuțe, depășiri în vârf de panta sau în locuri fără vizibilitate ori sa alergi în localitate ca la formula 1.Prost este Ciolacu și guvernanți ca nu fac punctul de amenda pentru alcool, droguri, neacordare de prioritate, întrare pe contrasens 10000 de lei și confiscarea mașini. 99% din contravențiile și infracțiunile la volan se fac în mod conștient de către conducătorii auto iresponsabili. Dacă încalcă cu buna știința
    legea- să plătească. Dar acest lucru sa fie valabil pentru absolut toți. Copii de beizadea, copii de magistrați, magistrați, avocați parlamentari, oameni de afacere de succes, artiști sau sportivi zis de renume. Nu doar plebea și fraieri. Și mai este o condiție esențială la aplicarea unor amenzi foarte mari:Fără abuzuri și exagerări ale agenților de la rutieră care, din păcate sunt foarte frecvente pe șoselele din România unde – nesimțirea și comportamentul de vechil de moșie al unor agenți exasperează, dovedind atat lipsa de educație și de caracter cât și toleranta sau chiar incurajarea unui asemenea comportament retrograd de către șefii ierarhici care efectiv, ii trimit la hinghereala de șoferi după bilanțuri!

  • Catalin spune:

    O parte din comentatori ori nu gândesc ori sint bugetari ,duși în spate de cei ce lucrează la patroni ,soluția pt toți ar fi micșorarea nr de bugetari și sa rămână cei competenți DC sint.

  • Nemet spune:

    Puteți mari amenzile pana va plesnesc venele la tâmplă, va întreb asa? Cine o sa va dea bani ăștia? Nimeni va spun sigur, ce le faceți? Nimic pt ca nu vor avea de unde sa va dea lumea

  • Bobi spune:

    Unii chiar delirează toate aceste legi sunt făcute pentru a cîștiga statul bani că industrie nu există și domnii care crede că e bine să facă 10000 amenda poate da și ei peste un polițist deștept să îi aplice o amendă fara sa fie vinovat de ceva sunt de acord cu drogații și bețivii eu le-aș lua dreptul de a conduce pe viață.

  • Puiu spune:

    De ce punctul de amenda este dupa salariu minim brut si nu net ca ala il ai in mana si restul tot la stat merge practic noi muncim ptr o treime din salar daca pui si tva-ul…

  • Fica Vasile spune:

    dar dacă nu a contribuit la pensie decât conform salariului din timpul activității cum poate primi pensie nesimțită?
    chiar nu vedem ca nicăieri nu este asa ceva decât în România?
    Rușine.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3