New Profesional Consult 930 x 122

accidente

Măcel pe străzi! Așa nu se mai poate!

Măcel pe străzi! Așa nu se mai poate!

Citiți și: Accidente pe trecerea de pietoni. De ce se întâmplă

România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor cauzate de accidente rutier: 85 de decese la un milion de locuitori.

Astfel, numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 217% în 2020, comparativ cu 2019, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (85 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.

Citiți și: Argeș. Urgențe majore!

Nici nu este de mirare: ne iau decenii să facem autostrada Pitești – Sibiu sau autostrada Brașov – Comarnic, drumurile naționale de multe ori au gropi și le lipsesc marcajele, cu puține excepții având mai mult de o bandă pe sens, în vreme ce șoferii habar nu au de condusul preventiv.

Argeșul, la rândul său, are câteva drumuri unde se înregistrează constant accidente grave (Pitești – Craiova, Pitești – Rm. Vâlcea sau Pitești – Câmpulung).

În 2020, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 18.786, din care 44% erau ocupanţii vehiculelor, 19% pietoni, 16% motociclişti, 10% biciclişti şi 11% alte categorii (inclusiv vehicule utilitare şi vehicule grele de marfă, autobuze şi autocare, mopede şi alter vehicule).

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90