930 x122 grota rece

amenzi

Magazine Lidl, amendate cu peste 3,5 milioane lei

265 de magazine Lidl, din toată țara, au fost amendate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în urma unor controale.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

În supermarketurile renumitului retailer german au fost descoperite mai multe nereguli: produse expirate, produse/preparate cu insecte, diferențe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat, fructe și legume mucegăite, mizerie, cântare care înregistrau erori, reduceri false etc.

Alte nereguli s-au referit la: comercializarea unor băuturi alcoolice cu deficiențe de etichetare (lipsa unor ingredient de pe etichetă), comercializarea unor ouă neigienizate, deficiențe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română), nerespectarea regimului de temperature de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători, existența unor neconcordante între denumirea dată de producător produsului și cea de pe eticheta de la raft.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Astfel, în urma verificărilor au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3,5 milioane de lei, dar și alte sancțiuni precum:

– 144 avertismente

– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 75.000 lei

– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 24 de unități

– închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 4 magazine

– închiderea unității pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni, pentru o unitate.

Nu știu suficientă germană pentru a traduce ce spuneam și în trecut: NU SUNTEM PELICANII EUROPEI! Consumatorul român, cel care vă asigură veniturile, TREBUIE RESPECTAT!

Renovați, curățați, aduceți produse de calitate, nu mai căutați variante să ne determinați să “o luăm mai ușor”! Dacă la voi acasă este ordine și curățenie, considerați și această țară și pe cetățenii ei, ca parte din Europa!

Merităm să fim tratați onorabil! Ce părere aveți?” a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Huidu si Găinușă spune:

    Îi transmit d-lui Horia Constantinescu ca magazinele din România sunt conduse de manageri români. Nu cred că e cazul să-i certe pe nemți pt incompetenta alor noștri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90