New Profesional Consult 930 x 122

amenintari

Mamă și fiu, amenințați! Au scos din buzunar 50.000 de euro ca să scape de un bărbat

Un bărbat de 46 de ani din Reșița a fost reținut de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș pentru șantaj și înșelăciune. Timp de mai multe luni individul a amenințat o femeie, dar și pe fiul acesteia, cu scopul de a obține foloase materiale de la ei.

Citiți și: O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

Bărbatul a amenințat-o pe femeie cu dezvăluirea unei relații extraconjugale, dar și cu dezvăluirea unei fapte de viol pe care ar fi comis-o fiul acesteia, faptă ce s-a dovedit a fi falsă. De asemenea, acesta i-a spus femeii și că-i dă foc la casă.

Tot sub presiunea amenințărilor, femeia l-a angajat pe bărbat la firma fiului său. Individul încasa salariul, dar nu desfășura nicio activitatea.

Citiți și: Puști de 17 ani, „vizitat” de criminaliști după ce a contactat o fată de 14 ani

Bărbatul a acționat împreună cu mai multe persoane, reușind să ”stoarcă” de la cei doi suma totală de 50.000 de euro.

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 22 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea mai multor infracțiuni de șantaj și înșelăciune, ambele în formă continuată, și au reținut un bărbat de 46 de ani, din municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada noiembrie 2018 – mai 2019, cu complicitatea altor două persoane, cel în cauză ar fi amenințat o femeie cu distrugerea prin incendiere a unei locuințe, cu transmiterea în spatiul public a unei relații extraconjugale, precum și cu privire la transmiterea în spatiul public a unei pretinse fapte de viol, despre care s-a stabilit că nu este reală.

În aceste împrejurări, cel în cauză ar fi obținut pentru sine și pentru complici diverse sume de bani.

De asemenea, cel în cauză ar fi determinat-o pe aceasta să îl angajeze la firma fiului său, încasând astfel salariu lunar, deși nu desfășura efectiv nicio activitate.

Totodată, bărbatul, cu complicitatea altor două persoane, ar fi amenințat pe fiul persoanei vătămate cu privire la transmiterea în spatiul public a unei pretinse fapte de viol, amintite și mamei sale, împrejurare în care ar fi determinat persoana vătămată să îi remită inițial suma de 4000 de euro, apoi sume cuprinse între 400 și 2000 de euro.

Prejudiciul total a fost calculat la aproximativ 50.000 de euro.

În ziua de 22 februarie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”

Foto principal: pressalert.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3