Kaia 930 x 120

CONAF

Marea bătălie a ideilor de afaceri: Liceeni din 20 de județe se întrec pentru premii uriașe

Marea bătălie a ideilor de afaceri: Liceeni din 20 de județe se întrec pentru premii uriașe

Citiți și: Tinerii antreprenori români strălucesc la maratonul pentru Educație Antreprenorială

Joi, 23 mai, la ora 09:30, Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei din București va deveni centrul atenției pentru 60 de echipe de liceeni.

Tinerii vor concura în marea finală a celei mai mari competiții de planuri de afaceri din România – „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, ediția a II-a.

Citiți și: Eveniment de elită: Excelența feminină în antreprenoriat, premiată la Gala CONAF

Acest eveniment este parte a unui program național adresat liceenilor, organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.

Programul beneficiază de susținerea Auchan România (Gold Partner) și Vodafone Business (Brave Partner).

Peste 400 de liceeni, câștigători ai primelor trei locuri din semifinalele desfășurate în 20 de județe, și-au antrenat energiile creative pentru a se confrunta în finala competiției.

Concursul va desemna cel mai bun plan de afaceri.

Aproape 1.000 de liceeni au participat la semifinale, fiind instruiți să se transforme din pioni în campioni autentici ai antreprenoriatului, grupați în 155 de echipe.

Premiile totale oferite în cadrul maratonului se ridică la peste 50.000 de euro.

În marea finală, echipele câștigătoare vor fi onorate cu premii generoase:

– Premiul 1 – 10.000 lei,

– Premiul 2 – 5.000 lei,

– Premiul 3 – 2.500 lei.

În plus, 30 de mențiuni, fiecare în valoare de 1.500 lei, vor recunoaște și încuraja eforturile tinerilor.

Trei premii speciale, cumulând 14.500 de lei, vor fi acordate pentru excelență în categorii unice, subliniind diversitatea și creativitatea abordărilor antreprenoriale ale tinerilor.

Un drum către autocunoaștere și curaj

CONAF, împreună cu partenerii săi, a inițiat „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” pentru a inspira și a motiva liceenii să își descopere vocația și să urmeze un drum autentic, îndrumați de profesori și mentori voluntari.

Cristina Chiriac, președinta CONAF, subliniază importanța acestei inițiative:

,,Este încununarea unui demers la nivelul tuturor regiunilor României, un parcurs prin care nu doar elevii au avut de câștigat, ci și fiecare comunitate antreprenorială implicată. Educația este un schimb în ambele direcții, iar inputurile generației tinere sunt valoroase pentru dezvoltarea economiei la nivelul întregii țări.”

Marea finală va fi moderată de Călin Iepure, expert în public speaking și negociere.

Evenimentul va fi deschis de Cristina Chiriac, președinta CONAF și fondatorul „Flori de Ie”.

Printre invitați se numără: Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, și Ligia Deca, ministrul Educației.

Marea bătălie a ideilor de afaceri: Liceeni din 20 de județe se întrec pentru premii uriașe

Virgil Ianțu, prezentator TV, va oferi un moment de inspirație participanților.

Juriul este format din antreprenori de renume, vectori ai mediului de business național, care vor evalua planurile de afaceri în funcție de inovație, implementare, rezultate prevăzute, lucrul în echipă și prezentare.

Programul reprezintă un angajament pe termen lung pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor.

Cristina Chiriac evidențiază importanța unei strategii educaționale durabile:

,,Asigurarea unei educații de calitate, incluzivă și echitabilă, și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții sunt esențiale pentru dezvoltarea viitoare a societății noastre. Fiecare elev merită să aibă acces la o educație adecvată nevoilor viitorului.”

În cea de-a doua ediție a programului, peste 15.000 de elevi din peste 130 de licee au participat la orele de educație antreprenorială.

De asemenea, au fost implicați peste 150 de antreprenori și tot atâția dascăli din întreaga țară.

Programul a fost inițiat în urma acordului de Parteneriat – Pactul pentru Educație Antreprenorială, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în 2019 și prelungit în 2022 pentru încă 4 ani.

,,Maratonul pentru Educație Antreprenorială” este o marcă înregistrată a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Despre CONAF

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică organizație din România dedicată promovării și susținerii antreprenoriatului.

CONAF militează pentru dialog eficient cu autoritățile și elaborarea de politici publice care să contribuie la creșterea economică sustenabilă, recunoscând meritele antreprenorilor.

Aceasta este cea mai mare entitate de acest gen din România și promovează colaborarea atât internă, cât și internațională.

CONAF a fost creată pentru a dezvolta o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă pentru întreg mediul de afaceri, nu doar pentru antreprenoriatul feminin.

Organizația include 2 federații, 12 patronate, 20 de asociații, 27 de sucursale și reprezintă peste 5.500 de companii cu peste 170.000 de angajați.

CONAF organizează evenimente importante centrate pe educație continuă, conștientizare și soluționarea problemelor de interes public.

De asemenea, dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu impact semnificativ pentru societate și strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

Proiectele notabile ale CONAF includ:

– „Pactul pentru Tineri”

– „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”

– „DigitalUP”

– „Pactul pentru Muncă” (în parteneriat cu FPPG)

– „Pactul pentru Educație Antreprenorială”

– „Romanian Venture Forum”

– „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”

Eurial 555 x222
570×90 MAIA