New Profesional Consult 930 x 122

cj arges

MARIUS NICOLAESCU: “ESTE O DISCRIMINARE A RESTAURANTELOR ȘI CAFENELELOR CARE NU AU AFACERI ÎN HIPERMARKETURI”

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a susținut astăzi o conferință de presă legată de măsurile impuse prin Hot. 59/19.11.2020, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență Argeș, pentru localitățile care au depășit gradul de contaminare cu SARS – Cov – 2 de 3 la mie.

Citiți și: Argeș. Drumuri în transformare: Se anunță intervenții de întreținere și modernizare rutieră

Vicepreședintele Marius Nicolaescu a solicitat introducerea în hotărâre a art. 6, alin.(4), din Anexa 3 a Hotărârii nr.967/2020, prin care se permite restaurantelor și cafenelelor prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare la pachet. 

“Nu am cerut decât să se respecte prevederile art. 6, alin.(4), din Anexa 3 a Hotărârii nr.967/2020, care face referire la modul în care se suspendă activitățile în sistemul  de tip HoReCa. La alin 1., precizează: Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau al băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06.00 – 23.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori(…) fără a depăși 30% din capacitatea maximă dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 sau mai mică de 3 la mie și este interzisă la depășirea incidenței de 3 la mia de locuitori. La alin.(4), legiuitorul vine și introduce următorul text – în situația în care activitatea operatorilor economici, prevăzută la pct. 1, este restricționată sau închisă SE PERMITE PREPARAREA HRANEI ȘI COMERCIALIZAREA produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Eu nu am cerut decât introducerea acestui alineat în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Trebuie să aplicăm aceleași măsuri pentru toată lumea. Consider că este o discriminare a restaurantelor și cafenelelor care nu au afaceri în hipermarketuri față de ceilalți operatori economici. Nu cred că este un pericol să comercializezi hrană la pachet într-un restaurant dacă se respectă aceleași norme de protecție ca într-o farmacie, un magazin de haine sau un hipermarket. Eu am făcut această mențiune însă nu au dorit includerea acestui paragraf. Prin urmare, am semnat hotărârea cu obiecțiunile prezentate. În schimb, aceeași hotărârea a fost dată publicității fără semnătura și obiecțiunile mele.  Nu vreau să se înțeleagă greșit, nu doresc ca hipermarketurilor sau altor unități comerciale să li se aplice aceleași restricții, ba din contră, doresc ca toți agenții economici să fie tratați în mod unitar. Trebuie să ne gândim la sănătatea oamenilor dar și la afacerile acestora și, în primul rând, la locurile de muncă ale argeșenilor” , spune Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. 

Citiți și: Breaking news! Informare pentru toți navetiștii din județ

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90