New Profesional Consult 930 x 122

apa

Mașina care merge cu apă! Invenția românească poate schimba LUMEA dacă se vrea!

Mașina care merge cu apă! Invenția românească poate schimba LUMEA dacă se vrea!

Citiți și: Doi copii au furat o mașină și au plecat la plimbare. Unul dintre ei a fost reținut

Florin Călăuz, din Baia Mare, a montat pe autoturismul său – Dacia Logan, un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin.

„Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină, pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus – întors, și din nou până la malul mării”, a declarat Florian Călăuz pentru mesajul.ro, citat de Adevărul.

Citiți și: Total interzis să faci asta în mașină! Amenzi usturătoare!

„Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea.

Hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru că în ardere se folosește hidrogen”, a mai declarat inventatorul Florian Călăuz.

El spune că folosind un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs 10.000 de kilometri.

Sursa: adevărul.ro, sursă video: youtube/ tvdetectivuldepresă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • R spune:

    Invenția ar fi una deosebit de importantă. Este brevetată și înregistrată ca atare? Întreb asta ca sa nu ne trezim cu surprize neplăcute, in urma cu câteva luni citeam pe Google o știre cum că un spaniol ar fi realizat o invenție similară .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3