930 x122 grota rece

amenzi

Măsură dură! Șoferii care nu-și plătesc amenzile sunt vizați!

Măsură dură! Șoferii care nu-și plătesc amenzile sunt vizați!

Citiți și: Un nou indicator rutier pentru șoferii din România

O inițiativă legislativă aflată în stadiu de proiect îi poate lăsa pietoni pe șoferii care nu-și achită la timp amenzile de circulație.

În proiectul legislativ inițiat de un grup de deputați se propune ca termenul maxim pentru plata unei amenzi de circulație să fie de 60 de zile de la momentul aplicării contravenției.

Citiți și: Schimbări majore în Codul Rutier! Se anulează permisul acestor șoferi

În caz de neplată, șoferul se va alege cu permisul de conducere suspendat.

Proiectul de lege, care vine să modifice Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările și completările ulterioare, arată că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere.

Principala problema este aceea că unitățile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile și a le transforma, deci, în venit la bugetul local.

Încasarea acestora este posibilă doar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local.

De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor – implică și o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unitățile administrativ teritoriale să aibă vreo vină.

Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv”, susțin inițiatorii proiectului de lege.

Măsura suspendării permisului de conducere poate fi înțeleasă și ca „o formă de disciplinare a șoferilor, absolut necesară pentru o țară precum România, care înregistrează cel mai mare număr de morți în accidente rutiere, raportat la populație, la nivelul Uniunii Europene: 85 de morți la un milion de locuitori”.

Inițiativa legislativă se află în stadiul de proiect și a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Ca să intre în vigoare, ea trebuie să treacă de votul parlamentarilor și să fie promulgată de președintele României.

Sursă info: soferidinromania.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90