930×122 CAPRA 5

permis

Măsură împotriva șoferilor vinovați de accidente

Măsură împotriva șoferilor vinovați de accidente mortale

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Persoanele condamnate definitiv pentru uciderea unei persoane din cauza nerespectării legislației rutiere nu vor putea susține examen pentru obținerea permisului de conducere timp de cinci ani de la executarea pedepsei cu închisoarea sau de la momentul expirării termenului de supraveghere stabilit.

Măsura se regăsește într-un proiect de lege ce a primit luni votul senatorilor, anunță Avocatnet.ro.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Proiectul legislativ merge acum la Camera Deputaților pentru dezbatere și votul decisiv din Parlament

Concret, în Codul rutier va fi prevăzut faptul că “persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat (…) nu au dreptul să se prezinte la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, pe o perioadă de cinci ani de la data executării pedepsei în regim de privare de libertate sau de la data expirării termenului de supraveghere stabilit de instanță”.

Detalii, AICI – Șoferii condamnați pentru uciderea unei persoane vor putea da examen pentru un nou permis doar după cinci ani de la ieșirea din închisoare

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90