930×122 CAPRA 5

bacalaureat

Matematica, probă obligatorie la BAC

Profesorii cer încă o schimbare în ceea ce privește examenul de Bacalaureat. Aceștia vor ca matematica să devină o probă obligatorie la examen, aşa cum este şi limba română.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

În acest moment, noua lege a Educaţiei este încă în dezbatere publică.

Profesorii care predau matematica spun că, dacă limba română va deveni probă independentă la Bacalaureat, la fel ar trebui să se întâmple şi cu matematica, notează Antena 3.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

De asemenea, dascălii cer ca în textul legii să afirme concret obligativitatea probei la această materie pentru profilul real.

Solicitarea a fost făcută de Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Reacția ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a întârziat să apară:

„Proba de matematică va fi o probă foarte importantă pentru că din setul de disciplină matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie şi discipline socio-umane, este foarte probabil ca matematica să aibă o pondere de 40% din toată această probă scrisă.

Anticipez, dar sunt convins că undeva pe acolo vor fi ponderile alocate de către cei care fiind experţi în ştiinţele educaţiei vor lucra la construcţia acestei probe scrise.

Eu personal, ca absolvent al unui liceu de matematică-fizică, la câţiva metri depărtare clasă matematică-fizică şi treapta întâi şi treapta a doua, susţin importanţa logicii, importanţa matematicii.

Matematica va fi susţinută în şcoală şi nu dezavantajată. Matematica este esenţială pentru formarea gândirii logice pentru fiecare copil şi fiecare tânăr din orice ţară a acestei lumi”, a declarat ministrul Educaţiei.

Foto descriptiv: Impact.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90